Tuinonderhoud en aanleg
Voor een gezonde stralende tuin

Over ons

Wij zijn een enthousiast hoveniersbedrijf gevestigd in Sluiskil en Oostburg, Zeeuws-Vlaanderen. Duurzaam te werk gaan is bij ons de norm. Het past bij de nieuwe tijdgeest en wij voldoen aan de steeds strenger wordende wetseisen. Met ons geeft u de natuur als vanzelf een zetje in de goede richting. Bij ons ervaart u na verloop van tijd dat alle planten weelderig zullen groeien en bloeien. Dat is onze belofte aan u.


Duurzaam krijgt u gratis

LeJardin Hoveniers denkt na over flora en fauna en de plaats die de mens inneemt in de natuur. Alleen genieten van onze tuin is niet genoeg, wij moeten ook zorg dragen voor ons kleine stukje natuur. Ons hoveniersbedrijf wilt u laten zien en ervaren dat dit óók in uw tuin mogelijk is en dat op een eenvoudig speelse manier, die zeker geen last is.
Door na te denken over micro-klimaat, microbiologie en voedingsstoffen proberen wij uw tuin in balans te brengen. Dus LeJardin Hoveniers is geen doorsnee hoveniersbedrijf. En hoewel zij toch hetzelfde werk leveren, bij ons is het gras groener.
Onze vakmensen kiezen voor een vriendelijkere aanpak, energie zuinigere machines en gifvrij werken.  Zij werken toe naar duurzamere oplossingen en wanneer de techniek en tijdgeest het toelaat zullen zij van harte vriendelijkere werkwijzen aannemen.
Deze keuzes kosten de klanten niets extra’s maar zullen ten goede komen aan uw tuin.

Kwaliteit

Zeker nooit geen kwaliteitsverlies. Bij ons ervaart u alleen maar een verbetering van de kwaliteit. Wij werken voor u en voor ons met een gemakkelijk systeem. Dat wil zeggen dat wij in het voorjaar beginnen met een grote schoonmaakbeurt. Vanaf dan vindt er in afspraak met u om de twee of drie weken de onderhoudsbeurt plaats. Tussen mei en juni en tussen september en oktober vinden er twee snoeibeurten plaats. Tegen het einde van de herfst vind bij ons de laatste onderhoudsbeurt plaats. Hierbij wordt dan de tuin helemaal winter klaar gemaakt. Vanaf dan krijgt de tuin een rustperiode. In het nieuwe jaar vanaf half maart tot half april beginnen wij dan weer met de grote voorjaars schoonmaak. Voordat wij aan een nieuwe tuin beginnen schatten wij eerst naar omvang en complexiteit de hoeveelheid werk die wij denken nodig te hebben om jaar rond uw tuin te onderhouden. Bij aanvang van het nieuwe jaar kijken wij terug op het verleden jaar en berekenen wij voor het volgende jaar hoeveel tijd wij uiteindelijk nodig gaan hebben.

Gewoon hovenier maar met oog voor de toekomst

LeJardin Hoveniers doet niet veel anders dan andere hoveniers. Hun werk en de service zijn nagenoeg gelijk aan ieder ander goed hoveniersbedrijf.
Het grote verschil is dat ons bedrijf met zijn tijd meegaat en zich alvast focust op strenger wordende wetseisen zoals het verkrijgen van een lagere CO2 en fijnstof emissie. Het mijden van kankerverwekkende gifstoffen in onze natuur.