Tuinonderhoud en aanleg
Voor een gezonde stralende tuin

Over ons

Wij zijn een enthousiast (eco-vriendelijk) hoveniersbedrijf gevestigd in Sluiskil en Oostburg, Zeeuws-Vlaanderen. Duurzaam en eco-vriendelijk te werk gaan is bij ons de norm. Het past bij de nieuwe tijdgeest en wij voldoen aan de steeds strenger wordende wetseisen. Met ons geeft u de natuur als vanzelf een zetje in de goede richting. Bij ons ervaart u na verloop van tijd dat alle planten weelderig zullen groeien en bloeien. Dat is onze belofte aan u.


Eco vriendelijk krijgt u gratis

Wij denken na over flora en fauna en de plaats die de mens inneemt in de natuur. Wij dienen naast te genieten, ook zorg te dragen voor ons kleine stukje natuur. Insecten, vogels en kleine zoogdieren zien uw tuin als een oversteekplaats en hun leefomgeving. Wij willen u laten zien en ervaren dat dit óók in uw tuin mogelijk is en zeker geen last. Door na te denken over micro-climatisering, microbiologie en voedingsstoffen proberen wij uw tuin in balans te brengen. Er komt kennis bij kijken die afkomstig is vanuit nieuwe studies gecombineerd met truuken uit de oude doos. Nee, wij zijn geen doorsnee hoveniersbedrijf. En hoewel wij toch hetzelfde werk leveren, bij ons is het gras groener. Wij kiezen voor een eco-vriendelijkere aanpak, energie zuinigere machines en gifvrij werken. Ook wij zijn bij sommige klussen nog afhankelijk van fossiele brandstoffen en daardoor co2 vervuiling. Tóch werken wij toe naar duurzamere oplossingen en wanneer de techniek en tijdgeest het toelaat zullen wij van harte eco-vriendelijkere werkwijzen aannemen. Deze keuzes kosten ú niets extra’s maar zal ten goede komen aan de aarde.

Kwaliteit

Zeker nooit geen kwaliteitsverlies. Bij ons ervaart u alleen maar een verbetering van de kwaliteit. Wij werken voor u en voor ons met een gemakkelijk systeem. Dat wil zeggen dat wij in het voorjaar beginnen met een grote schoonmaakbeurt. Vanaf dan vindt er in afspraak met u om de twee of drie weken de onderhoudsbeurt plaats. Tussen mei en juni en tussen september en oktober vinden er twee snoeibeurten plaats. Tegen het einde van de herfst vind bij ons de laatste onderhoudsbeurt plaats. Hierbij wordt dan de tuin helemaal winter klaar gemaakt. Vanaf dan krijgt de tuin een rustperiode. In het nieuwe jaar vanaf half maart tot half april beginnen wij dan weer met de grote voorjaars schoonmaak. Voordat wij aan een nieuwe tuin beginnen schatten wij eerst naar omvang en complexiteit de hoeveelheid werk die wij denken nodig te hebben om jaar rond uw tuin te onderhouden. Bij aanvang van het nieuwe jaar kijken wij terug op het verleden jaar en berekenen wij voor het volgende jaar hoeveel tijd wij uiteindelijk nodig gaan hebben.

Oog voor de toekomst

Wij doen niet veel anders dan een andere hovenier. Ons werk, de service zijn nagenoeg gelijk als bij ieder ander hoveniersbedrijf. Enkel wel proberen wij met de tijd mee te gaan en ons alvast te focussen op strenger wordende wetseisen zoals het verkrijgen van een lagere CO2 en fijnstof emissie. Het mijden van kankerverwekkende gifstoffen in onze natuur. Klimaatbeheersing en een goed werkend, op zichzelf staand ecosysteem waarbij de 5 zaken als water, bodem, dieren, energie en voedsel in balans staan. Voor meer leerzame informatie over dit laatste onderwerp verwijs ik u graag door naar de website over het concept: Levende tuin.