Tuinonderhoud en aanleg
Voor een gezonde stralende tuin

Visie

Wij volgen een biodynamische onderhoudskalender en wij verzorgen de planten alleen zoals dat nodig is. Dat houdt in dat u niet onnodig betaald voor een onderhoud dat misschien niet eens nodig is en dat wij niet ons tijd verspillen terwijl uw tuin niet eens om die aanpak vraagt. (Als voorbeeld: Als het gras er gezond uitziet, is het misschien beter om het verticuteren een jaar over te slaan.)

Gezond door mulchen

Wij maaien gazons met een mulch-maaimachine. Dit is een maaier die fijner afmaait dan de normale grasmaaier en het gemaaide gras tussen het gras laat vallen. Ook dit brengt meerdere voordelen met zich mee.

– Voedingsstoffen komen weer vrij voor de bodem.
– Mossen krijgen minder kans omdat het gras vitaler wordt.
– Verminderde afvalstroom.

Heeft u toch liever dat het afgevoerd wordt kan dit uiteraard met ons afgesproken worden.

Minder lawaai en vervuiling

Enkele malen per jaar gebruiken wij een bosmaaier met draad om de groei van onkruid in de bestrating voor te blijven. Over de rest van het jaar houden wij het met de hand bij. Wij gebruiken zo weinig mogelijk fossiele brandstoffen en gebruiken daar waar we kunnen eerst handgereedschap of accu gereedschap. Hooguit wanneer de taken vereisen dat er grover gereedschap wordt ingezet stappen wij over op benzine.

werken op schema

Bij de voorjaarsbeurt wordt de tuin klaargemaakt voor het nieuwe groei en bloei seizoen. Paden, terras, borders, vijver en gazon worden grondig schoon gemaakt. Dit houd in dat alles onkruidvrij wordt gemaakt, de heesters indien nodig in vorm worden gezet, de vijvers van slik worden ontdaan, het gazon totaal verzorgd. Kortom alles wordt eraan gedaan om met een frisse start te beginnen aan het nieuwe jaar. Het gazon wordt in het voorjaar indien nodig geverticuteerd, er wordt dan indien nodig extra gras bijgezaaid, eventuele kuilen opgevuld, kalk en half-organische meststof gestrooid voor een goed begin van het nieuwe jaar.

Er zullen doorgaans 2 snoeibeurten zijn. Één tussen april en begin juni, en één tussen augustus en oktober. Dit is een breed begrip, maar wij houden nauwlettend in de gaten wanneer het de beste tijd is. Wanneer wij erachter komen dat een haag eerder nog een derde snoei nodig heeft houden wij u ervan op de hoogte en kunnen wij een afspraak maken voor een extra beurt.

Vanaf de voorjaars- tot de najaarsbeurt plannen wij u zoals gewenst, u om de 2, 3 of 4 weken in voor periodieke onderhoudsbeurten. Daarin wordt het gras gemaaid, onkruid gewied en (biodynamisch) in de gaten gehouden welk onderdeel van de tuin zorg nodig heeft op dat moment.

de agenda

U hoeft u dus in géén geval zorgen te maken dat iets over het hoofd gezien wordt. Wij plannen u direct voor het hele jaar in op vaste weeknummers, wij behouden ons wel de vrijheid om onze agenda vrij in te plannen, maar in overleg met ons kan u altijd uw wensen door geven omtrend de planning. Wij houden ons nauw aan dit systeem van weeknummers en keren na incidentele wijzigingen altijd terug naar onze vaststaande agendapunten. Dit houdt het voor u en ons overzichtelijk.

– In de winter worden alle tuinen met rust gelaten. Wij verrichten dan geen onderhoud meer.
– De winter is bij ons vanaf de najaarsbeurt tot de voorjaarsbeurt.
– Vanaf de voorjaarsbeurt tot de najaarsbeurt vinden de onderhoudsbeurten plaats.
– U krijgt van ons hierover een voorstel voor alle data in de agenda.
– U kan hierover ook andere data voorstellen.
– Het aantal uren dat met u afgesproken wordt, hangt af van de grootte van uw tuin en uw wensen.

Digitaal systeem

Wij werken met een digitaal systeem en noteren hierin onze werkzaamheden. Deze vorm van administratie is in die zin uniek, onze voorman kan bij vragen of twijfel altijd de voorgaande documenten opvragen voor u en zelf of voor het team niets vergeten. Dit houdt het voor u en voor ons overzichtelijk.

Service en communicatie

Ons bedrijf stelt de tevredenheid van de klant altijd voorop. Heeft u zelf op en/of aanmerkingen, laat het dan tijdig weten. Ons werk en de relatie met u is gebaseerd op goed vertrouwen, eerlijk werk en een goed eindresultaat.