Tuinonderhoud en aanleg
Voor een gezonde stralende tuin

Wat kunnen wij voor u doen

Bij ons hoeft u zich geen zorgen te maken of uw tuin er wel goed bij ligt. Zodra wij uw tuin in handen nemen en na het bespreken van uw wensen zetten wij u standaard in onze agenda. Verwacht van ons een goede voorjaars schoonmaak, 2 tot 3 snoeibeurten voor de hagen en heesters, een najaarsbeurt waarbij we de tuin winterklaar maken. En tussen de voorjaarsbeurt en najaarsbeurt om de 2 of 3 of 4 weken standaard een periodieke onderhoudsbeurt waarin we het gras maaien, onkruid wieden uit borders en bestrating, vijvers of andere elementen verzorgen. (de grootte en complexiteit van uw tuin spelen een rol bij het af te meten onderhoudsschema, voor een kleinere tuin hebben we uiteraard minder arbeidsuren nodig dan voor een grote tuin)


Aanleg van een nieuwe tuin

Piekert u na over de aanleg van uw nieuwe tuin? Of een gedeeltelijke renovatie? Bij ons bent u aan het juiste adres.

Wij bespreken samen met u uw wensen, gaan vervolgens naar de tekentafel, laten u het ontwerp zien en koppelen aan u terug. Vervolgens gaan wij in de onderzoeksperiode op zoek naar de materialen van uw wensen. En puzzelen wij naar de juiste logistiek. Wij stemmen met u tijdig af wanneer wij kunnen beginnen en prikken samen een datum. Vanaf dan gaan wij continu in de weer om de gehele tuin in één keer af te ronden.

Aanleg van een nieuw (stuk) tuin kunnen onder andere het volgende inhouden:

  • nieuwe planten voor een bestaande border
  • meer kleur en body in de tuin
  • aanleg van terras, bestrating, oprit
  • gedeeltelijk of volledig nieuw plan voor uw tuin waarbij gedacht wordt aan alle aspecten

Ontwerpen

Meten is weten zeggen we altijd als collega’s gekscherend naar elkaar. Maar hoe vaak komt het niet voor dat we bij de aanleg van een tuin niet zomaar wat kunnen gokken. Dat willen wij niet en u vast ook niet.

Zeker bij de aanleg van een nieuwe tuin, maar ook bij de aanleg van een nieuw element in een bestaande tuin is het van belang de de maatvoering reëel is. Dat wandelpaden breed genoeg zijn, beplanting elkaar na x jaar niet overwoekerd, dat rechte lijnen ook rechte lijnen zijn.

Aan de tekentafel kunnen wij uw wensen visualiseren en in kaart brengen, daarmee kan u vooraf zien of uw wensen uit te voeren zijn of dat we aan een alternatief moeten denken. U krijgt dan al gelijk een indruk van hoe het gaat worden.

Ook gaat u niet met ons in zee, wij maken graag een tekening voor u en werken graag met u mee om u naar een goed uitgewerkt resultaat te brengen.

Werk op regie

Alle klussen die u zelf niet aankan of aandurft doen wij graag voor u. Zoals het afzagen van takken op grote hoogte, vellen van lichte bomen, inplanten van bomen of struiken, rooien van heesters of bomen. Uitbaggeren van de slootkant, wij nemen nagenoeg alles aan en anders krijgt u een eerlijk antwoord of alternatief aangeboden.